«مواردی از ازدواج اجباری کودکان بعد از شیوع کرونا و بیکاری خانوادهها گزارش شده است کمتر از دو ماه از شیوع کرونا در ایران میگذرد و هر روز زوایای جدیدی از میزان آسیبزایی این ویروس برملا میشود.» زهرا رحیمی مدیرعامل جمعیت امام علی (علیه السلام) با بیان این مطلب درباره بلایی که کرونا سر خانواده های آسیب دیده آورده است، صحبت کرد. اینکه این افراد حالا در چه شرایطی به سر میبرند و کرونا چه تأثیری بر آنها داشته موضوعی است که در نشست آنلاین جمعیت امداد دانشجویی امام علی (علیه السلام) بررسی شد. زهرا رحیمی درباره ازدواج اجباری کودکان می گوید:« در برخی مناطق کشور مواردی از ازدواج اجباری کودکان به دلیل شرایط اقتصادی بعد از کرونا گزارش شده است. با وجود توصیههای بهداشتی فراوانی که به افراد تحت پوشش جمعیت شده است، اما امکان رعایت این توصیهها برای خیلی از آنها وجود ندارد.»
او با اشاره به اظهار نظر فعالان اجتماعی در پاسخ به اینکه گفته میشود آیا کرونا ویروس عادلی است؟ تأکید میکند که اینطور نیست و به روزنامه شهروند می گوید: «در بخش پیشگیری از ابتلا، امکان در خانه ماندن برای خیلی از این افراد وجود ندارد. تعدادی از خانهها برای این افراد خانه نیست، پاتوق است یا محلی برای رفتوآمد قاچاقچیان. گاهی شاید هیچکدام هم نباشد.فضای ٤٠ متری با ١٠ نفر جمعیت، امکان ماندن در خانه را به افراد نمیدهد. یا مثلا کسانی که حتی به آب دسترسی ندارند چطور میتوان انتظار داشت مرتب دستها را بشویند؟» رحیمی تعطیلی خانههای علم جمعیت را تصمیم سختی میداند: «خبرهای بدی از شرایط کودکان به ما میرسد که تحت تأثیر وضعیت اقتصادی ناشی از شیوع کرونا قرار گرفتهاند. حتی باخبر شدهایم که این کودکان با این شایعه که تریاک از ابتلا جلوگیری میکند، به بازار مواد مخدر کشیده شدهاند.»
سقوط افراد بیشتری به زیر خط فقر
سعید مدنی، جامعهشناس در پاسخ به تأثیر کرونا بر آسیبهای اجتماعی توضیح داد. به گفته مدنی، شرایط فعلی منجر به ایجاد آسیبهای دیگری مثل خشونت در خانواده بهویژه در مورد زنان و کودکان، بالا رفتن طلاق و حتی افزایش جرایم میشود: «وضعیت فعلی میزان آسیبپذیری افراد کمبرخوردار را،که اساسا پیش از این ماجرا هم دچار انواع آسیبها بودهاند، بحرانیتر کرده است. میزان خشونت در خانوادههایی که در آن بیکاری وجود دارد بیشتر از گذشته است، بنابراین جامعه مدنی باید در این زمینه هم حساس شود.
دولت برای بالا بردن تابآوری این افراد اقدامات خاصی نکرده است. شرایط فعلی منجر به سقوط افراد بیشتری به زیر خط فقر میشود. جمعیتی که نتواند طی یک تا دو ماه کسب درآمد کند بهشدت آسیب میبیند. قبلا نمایندهای در مجلس گفته بود که ١٥میلیون نفر شغلهای فاقد شناسنامه دارند. حالا همه این افراد در شرایط نامناسب اقتصادیاند.افراد کمبرخوردار دیرتر به پزشک مراجعه میکنند و کمتر تمایل به بستریشدن دارند. به دلیل سوء تغذیه، بیشتر در معرض ابتلا هستند و محل سکونتشان، آنان را بیشتر در معرض بیماری قرار میدهد. »
منبع نی نی سایت
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.